Passage through a Glen in the Plessis Robinson

The creation of a passage between the town Centre and the Garenne wood offers the chance to express its geography through a "cross-section of the glen".

Curiously as we landscape one site, the territory disappears. We take the gamble, here, to find back what establishes the territories identity. We try to show with this project that it is possible everywhere and for all scales to reactivate what makes the locations quality.

This passage allows to link the system of parks of the Hauts de Seine.

On the location of a former parking, the valley crossing: Valley bottom landscape

Experiment a geographical crossing in a valley

On every level of reference matches a soil treatment, of crossing, and plantation.

The urban hillside from the city-center of the Plessis-Robinson

The valley bottom

The wooded hillside of the Garenne hood

Sponsor
Departemental Council of the Hauts-de-Seine
Situation
Avenue du Général Leclerc 92350 LE PLESSIS-ROBINSON, 48°46'58.9"N 2°15'43.5"E
Budget / Area
185 000 € / 1 ha
Date
1997 - 1998